Stukadoren

Een stucadoor werkt uw muren glad of met structuur af. Daarmee legt uw stucadoor de basis voor uw interieur. Een stucadoor wordt het meest ingehuurd voor raapwerk of pleisterwerk. Dit is het basisproduct van een stucadoor, dat u dan ook het meest terugziet in Nederlandse huizen.

 

Bij een afgewerkte wand ziet u geen verschil tussen raapwerk en pleisterwerk; alleen de dikte van de laag pleister verschilt. Pleisterwerk is 1 tot 6 milimeter. Raapwerk is 7 milimeter tot 5 centimeter dik. Met raapwerk kan uw stucadoor ook zeer ongelijke ondergronden vlak maken, zoals gemetselde muren.

 

Uw stucadoor brengt raapwerk of pleisterwerk aan om wanden vlak te maken. De wand kan kan dan verder afgewerkt worden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor sausklaar stucwerk als u het wilt laten schilderen of zelf wilt schilderen.

 

Uw stucadoor kan ook sierpleister verzorgen
Als u op zoek bent naar meer dan een gladde muur, kan uw stucadoor ook een laag sierpleister aanbrengen. Uw stucadoor gebruikt dan pleister waarin kleine steenkorreltjes zijn verwerkt. Dit kunnen kwarts- of marmerkorrels zijn. Afhankelijk van de korrelgrootte krijgt u zo een grove of fijne structuur in uw stucwerk. Uw stucadoor kan veel soorten sierpleister direct in kleur aanbrengen, zodat u niet meer hoeft te schilderen.

 

Een zeer populaire sierpleister op het moment is Spachtelputz deze is in verschillende korrelgrootte te verkrijgen.


BETAALBAAR BETER